Coronaproof werken

De praktijken zijn open, maar we werken op een vernieuwde “corona proof” wijze.

De afgelopen periode heeft in het teken gestaan van het gereed maken van onze praktijklocaties voor veilige behandelingen. We hebben een protocol opgesteld waardoor al onze podotherapeuten op de hoogte zijn van de eisen waaraan wachtkamers en behandelkamers moeten voldoen. Bij het opstellen van het protocol hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de kennis en de input van onze branchevereniging de NVvP en met inachtneming van de maatregelen van het RIVM .

Onderstaande video geeft u inzicht in de nieuwe werkmethodiek binnen onze praktijk in Bergen op Zoom.

Voorwaarden praktijkbezoek!

 1. Wij schudden geen handen ook al deden we dit met de glimlach
 2. Als u hoest, veel moet niezen of verkoudheidsklachten heeft, kunt u niet naar onze praktijk komen. Gebeurt dit per ongeluk toch, doe dit dan in de elleboog. Snuit uw neus in een wegwerpzakdoekje en gooi deze meteen na gebruik weg.
 3. Breng een mondkapje mee naar de praktijk. Het gebeurt tijdens de consultaties dat we op minder dan 1,5m afstand komen.
 4. Slechts één cliënt (en bij noodzaak 1 begeleider) hebben toegang tot de behandelkamer.
 5. Wij verzoeken u om stipt op tijd op uw afspraak te zijn. Dus niet tien minuten te vroeg en niet vijf minuten te laat. Bent u te vroeg, wacht dan (indien mogelijk) in uw auto of bij droog weer in ieder geval buiten en kom precies op tijd de praktijk binnen.
 6. We verwachten van u dat u uw handen wast of desinfecteert bij het betreden van de wachtkamer (dit zal op 95% van onze locaties mogelijk zijn) en in de behandelkamer.
 7. Onze wachtkamer en de hal (indien van toepassing) bij de ingang worden voortaan net zo goed en vaak gedesinfecteerd als onze behandelkamers.
 8. Het koffie-apparaat in de wachtkamer is tijdelijk niet in gebruik. Ook tijdschriften hebben we moeten weghalen.
 9. Er staan minder stoelen in de wachtkamer om aan de 1,5 meter afstand te kunnen voldoen.
 10. Onze praktijkinrichting is aangepast zodat we zoveel mogelijk 1,5 meter afstand kunnen borgen. Onze scan-, meet- en analyse apparatuur worden na ieder gebruik gereinigd.
 11. Heeft u een pijnklacht of een andere hulpvraag, maar bent u op leeftijd of heeft u een onderliggende lichamelijke aandoening en behoort u daarmee tot de risicogroep? Belt u ons dan gerust, dan overleggen we met elkaar wat we kunnen doen om u toch te helpen.
 12. Zorg dat uw gegevens in ons bestand altijd up-to-date zijn. Denk hierbij vooral aan adres, telefoonnummer(s) en e-mailadres(sen). De huidige situatie is zeer veranderlijk en het kan dus zijn dat we uw afspraak toch moeten verplaatsen of afzeggen.
 13. Net als voorheen geldt de regel dat u afspraken minimaal 24 uur van tevoren af moet zeggen als u verhinderd bent.
 14. Heeft u een vraag over bijvoorbeeld een rekening, een pijnklacht of wilt u een afspraak verzetten? Bel ons dan. Loop niet zonder afspraak de praktijk binnen, dit om contact met onze andere cliënten zoveel mogelijk te voorkomen.

Veelgestelde vragen:

Zijn jullie open?

Ja, sinds 4 mei is de voetzorg terug gradueel opgestart. We zijn open en vinden het als praktijk belangrijk dat jouw behandeling gewoon door kan gaan.

Ik of één van mijn huisgenoten/gezinsleden heeft één van symptomen behorende bij Corona (hoesten, niezen, neusverkoudheid, keelpijn, spierpijn, smaak- en geurverlies en/of koorts). Mijn afspraak is binnen 24 uur.

Neem in dit geval spoedig contact met ons op. We zullen de afspraak moeten uitstellen naar een latere datum. We waarderen het dat u denkt aan uw en onze veiligheid.

Kunnen alle behandelingen gewoon doorgaan?

Voordat er een fysieke afspraak op de praktijk gepland wordt, beslissen wij telefonisch samen met u welke mogelijkheden er zijn om u te helpen. Er wordt een telefonische triage gehouden zoals dat heet. De secretaresse zal enkel gezondheidsvragen stellen. Dit doen we op basis van uw (gezondheids)gegevens, hulpvraag of u/uw huisgenoten COVID-19 of daarbij behorende (lichte) klachten hebben.

Moet ik fysiek langs de praktijk komen?

Om een zo goed mogelijk beeld te kunnen vormen van uw hulpvraag is het aangewezen dat u langs de praktijk komt echter wanneer er een negatief advies is op basis van de telefonische triage helpen wij u graag verder via een videoconsult op afstand.

Hoe kan ik 1,5 meter afstand van de podotherapeut houden als hij/zij aan mijn voeten zit?

In de behandelkamer houden wij zoveel mogelijk afstand van de patiënt. Er zijn voldoende visuele markeringen aangebracht om de 1,5m afstand aan te duiden. Tijdens een onderzoek kunnen wij niet altijd 1,5 meter afstand aanhouden. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Podotherapeuten werken alleen op de praktijk als ze gezond zijn. Tevens draagt de podotherapeut ter bescherming van u en zichzelf persoons beschermende middelen zoals een neusmondmasker, gelaatsscherm en wegwerphandschoenen. Als extra advies vragen wij om zelf een mondkapje mee te brengen.

Wacht niet zorg!
Maak een afspraak

Bel ons dan via het telefoonnummer:
Praktijken Bergen op Zoom en Woensdrecht
0164-312312

Praktijk Roosendaal 
0165-223223 

Wij zijn telefonisch bereikbaar van:.

maandag tot vrijdag
08.30 – 17.30

0