Sport

lopers

In de 21e eeuw zijn we vaak gehaast en druk bezig met werk. Om te ontspannen plan je tijd vrij om te sporten. Als dit gepaard gaat met lichamelijke klachten ben je genoodzaakt te stoppen. Veel klachten kunnen verholpen worden door een aanpassing van het gangpatroon. Binnen Podolympia hebben de podotherapeuten allen een grote interesse in sport. Naast het zelf beoefenen van sport gaan ze zich ook verdiepen in de sport specifieke klachten en behandelingen.

Wanneer u sport specifieke klachten heeft kan u zich laten onderzoeken bij Podolympia naar uw bewegingen die u doet bij het sporten. We analyseren hoe u beweegt. Bijvoorbeeld nakijken hoe u rent bij het hardlopen, hoe u loopt bij het wandelen, hoe u springt en landt bij het volleyballen, enzovoort.

Daarnaast schenken we aandacht aan uw sportschoenen. Zijn deze geschikt voor uw sportdiscipline. Zo heeft een lange afstandsloper andere schoenen dan een spurter.

Vanuit de analyse wordt er een behandelplan gemaakt. Hierbij is aandacht voor uw schoenen, podotherapeutische hulpmiddelen en andere zorgverleners. Mogelijks is een samenwerking met een fysiotherapeut of osteopaat hetgeen u nodig heeft om pijnvrij te kunnen sporten. Zo kan u zonder problemen uw sport beoefenen.

0
Maak een afspraak

Bel ons dan via het telefoonnummer:

Praktijken Bergen op Zoom en Woensdrecht
0164-312312

Praktijk Roosendaal
0165-223223

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag
tussen 08.30 – 17.30

0