Werkwijze en behandeling

Werkwijze

Tijdens uw eerste afspraak zullen we altijd starten met uitgebreid vraaggesprek, ook wel de anamnese genoemd. Denk hierbij aan vragen over de locatie, de duur, de intensiteit van de klachten etc. Door middel van deze vragen trachten we een beter beeld te krijgen over de klachten die u ervaart en de mogelijke oorzaken daarvan.  

Na de anamnese starten we de inspectie. Tijdens de inspectie bekijken we de pijnzone, maar daarnaast ook het lichaam in het algemeen van top tot teen. We letten op afwijkende kleuren, posities, houding en bijvoorbeeld zwelling. Er wordt niet alleen naar uw lichaam gekeken maar ook naar de schoenen die u draagt. Hierbij worden zowel dagelijkse schoenen als werk- en sportschoenen mee beoordeeld.

Podotherapie behandeling
hallux

Tijdens het biomechanisch onderzoek meten we onder andere de mobiliteit en bewegingsuitslagen van verschillende gewrichten in uw lichaam. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan de spierkracht en –lengte van spieren. Het bovenstaande vertelt ons veel over de manier waarop u zicht voortbeweegt en waardoor klachten ontwikkelt zouden kunnen worden.  

Steunzolen op maat gemaakt
Podotherapie behandelingen

Tot slot bekijken we het lichaam ook dynamisch tijdens de ganganalyse. Hierbij gaan we na hoe u beide voeten afwikkelt maar ook hoe uw knieën, heupen en rug zich gedragen tijdens het lopen. Om dit zo goed mogelijk te kunnen beoordelen vragen wij u vaak door een lange gang of op een loopband te lopen. Tevens beschikken we over een drukmeetplaat. Deze geeft meer duidelijkheid over uw gang tijdens staan en lopen. Daarnaast is er een highspeed camera waarmee we, indien nodig, beelden later vertraagd kunnen afspelen.


Behandelmogelijkheden 

De uitkomsten van het onderzoek en de waarschijnlijkheidsdiagnose die wij op basis van het onderzoek stellen, worden direct tijdens de eerste afspraak met u besproken. Ook zullen we u adviseren over mogelijke behandelmethode(n). 
Behandeling van pijnklachten gebeurt veelal door het aanmeten van een paar individuele podotherapeutische zolen die uw voetstand en looppatroon corrigeren. Daarnaast maken we ook gebruik van (medical)taping, manipulatietechnieken, teenorthesen, etc. 

hallux
hallux

Deze behandelingen kunnen aangevuld worden met oefeningen, een schoenadvies of een combinatie met bijvoorbeeld fysiotherapie.
In sommige gevallen zullen we u eerst doorsturen naar een collega fysiotherapeut, osteopaat of andere hulpverlener. 

Maak direct een afspraak

Bel ons dan via het telefoonnummer:
Praktijken Bergen op Zoom en Woensdrecht
0164-312312

Praktijk Roosendaal 
0165-223223 

Wij zijn telefonisch bereikbaar van:.

maandag tot vrijdag
08.30 – 17.30

0