Orthopedische schoenen

Soms kan de podotherapeut niet voldoende ondersteuning en hulp bieden bij uw klachten. Een orthopedische schoen kan dan een uitkomst zijn. Binnen Podolympia hebben we daarom een orthopedisch schoentechnieker in huis.  

De orthopedische schoenen zijn individueel naar maat vervaardigd. De schoenen worden gemaakt voor het oplossen en verlichten van voetproblemen wanneer steunzolen of semi-orthopedische schoenen de problemen onvoldoende verhelpen.

De term orthopedische schoenen schrikt mensen vaak af. De tijd dat orthopedische schoenen “lomp en lelijk” zijn is voorbij. Wij snappen als geen ander dat uw schoenen naast comfortabel ook modieus moeten zijn. Podolympia orthopedische schoenen zijn van hoogwaardige kwaliteit en bovendien ook modieus. Voor een ruim assortiment orthopedische schoenen volgens de laatste trends en kleuren, werken wij samen met Brigante shoes. Zo heeft u niet alleen goede schoenen, maar zien ze er ook nog leuk uit.

hallux

Het aanmeten van uw orthopedische schoenen

Het eerste paar orthopedische schoenen dient altijd te worden voorgeschreven door uw behandelend specialist, dit kan uw revalidatiearts of orthopedisch chirurg zijn. De orthopedisch schoentechnicus van Orthopedie Voetexperts kan u uitleggen wanneer u in aanmerking komt voor een reservepaar en een vervolgpaar. De gebruikstermijn verschilt per zorgverzekeraar. U heeft te allen tijden recht op twee paar adequate orthopedische schoenen.

Voor het aanmeten van de schoenen krijgt u een afspraak van een uur bij onze orthopedisch schoentechnicus. Tijdens deze eerste afspraak vindt er een intake, onderzoek en het maatnemen plaats. Tevens krijgt u informatie over de eigen bijdrage, levertijd en kwaliteit.

Na vier weken zien wij u terug voor het passen in een plastic folieschoen. Tijdens deze afspraak passen we de leest en de stand van uw toekomstige schoenen. Na het passen adviseert onze orthopedisch schoentechnicus u over de mogelijkheden voor uw schoenen. U kiest tijdens deze afspraak een model en kleur.

Na de vijf weken kunt u uw schoenen afhalen. Tijdens deze afspraak leveren we het definitieve product af en geven we noodzakelijke informatie wat betreft het inlopen en onderhoud van uw schoenen. Ook krijgt u van ons een controle afspraak na drie weken zodat we nogmaals de werking van uw schoenen evalueren.

Dit hulpmiddel wordt deels vergoed door uw zorgverzekeraar exclusief de eigen bijdrage. De eigen bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld en is wettelijk bepaald. Voor 2019 gelden volgende eigen bijdragen:

• Volwassenen: €131,00
• Kinderen tot 16 jaar: €65,50

Het perfecte paar schoenen

Podolympia Voetexperts heeft voor iedereen een oplossing op maat. Onze orthopedisch schoentechnicus werkt samen met onze gespecialiseerde podotherapeuten aan de perfecte orthopedische schoenen voor u! Meer weten? Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met 088 3456500.

Maak een afspraakverzoek

Wilt u een afspraak maken bij een van onze locaties in Bergen op Zoom voor het aanmeten van uw orthopedische schoenen? Vul dan het formulier in dat u op deze link vindt. Er wordt dan zo snel mogelijk telefonisch contact met u opgenomen om de afspraak in te plannen.
 

Contactgegevens Orthopedisch Schoentechnicus


Praktijklocatie: Bergen op Zoom 
088 - 3456500

Wij zijn telefonisch bereikbaar van:.

maandag tot vrijdag
08.30 – 17.00

0